Hour of code: spelenderwijs leren programmeren

hourofcode
Via het project hour of code kan je leerlingen (van de derde graad) spelenderwijs laten kennismaken met het schrijven van een computerprogramma. Het project is zo opgevat dat leerlingen zelfstandig door het bekijken van instructiefilmpjes korte algoritmes (een programmaverloop) leren maken om een figuurtje een parcours te laten afleggen. Bekende namen zoals Bill Gates (Microsoft) en Mark Zuckerberg (Facebook) leggen uit hoe bepaalde programmeertechnieken werken. Hour of code bestaat uit 20 opdrachtjes waarin telkens een nieuw element aan bod komt. Leerlingen leren tijdens deze 20 opdrachten bepaalde logische programmeerstructuren kennen die ook gebruikt worden in hedendaagse programmeertalen.
Op het einde van de 20 opdrachten krijgt de leerling een diploma/certificaat.

Link: http://learn.code.org/hoc/10

Comments are closed.