naar de startpagina ICT-projecten naar jaarprogramma en algemene informatiepagina
Werkbladen

werkbladen studenten

 
Werkbladen

Wat vind je hier?
De Werkgroep ICT maakt werkbladen en stappenplannen op vraag van leraars.
De meeste werkbladen zijn bedoeld voor leerlingen van de bovenbouw basisonderwijs en sluiten aan bij thema's die in de klas aan bod komen. Werkbladen kan je zelf aanpassen en daarna schrijfbeveiligd klaarzetten op de klascomputer.

In de "lijst met werkbladen" lees je de titel van het werkblad en daarnaast enkele mogelijkheden: het werkblad eerst online bekijken, het werkblad downloaden, de correctiesleutel met het paswoord voor de leraar downloaden.

Hoe werken de leerlingen?
De leerlingen werken individueel of per twee aan de klascomputer. Je spreekt af waar de werkbladen staan en hoe die worden afgewerkt door de leerlingen.

Een voorbeeld. Eerst wordt het lege werkblad geopend. Dit werkblad wordt dan meteen opgeslagen in de persoonlijke map. Dan begint het werk: werkblad lezen, opdrachten lezen en uitvoeren, het ingevulde werkblad bewaren.

Vaak moeten de leerlingen bronnen raadplegen op het internet. De links hiervoor staan in het werkblad en openen in een nieuw venster. Zo kan de leerling via de taakbalk schakelen tussen werkblad en bron.

Indien het digitiaal invullen van werkbladen niet lukt, kunnen de werkbladen ook worden afgedrukt.

Waar vind je werkbladen ?
Op het internet kan je werkbladen zoeken die geschikt zijn voor je leerlingen.
In de linkerkolom vind je een aantal links naar databanken en websites met online werkbladen.